sobota, 1 czerwca 2013

Galaretka z kurczaka







SKŁADNIKI:
1 Kurczak (u mnie 1,70kg)
2 marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
1 puszka kukurydzy
3 jajka na twardo
1 opakowanie żelatyny na 2,5L płynu
przyprawy

WYKONANIE:
Kurczaka dzielimy na ćwiartki i gotujemy na wolnym ogniu razem z jarzynami i vegetą do miękkości
Ugotowanego kurczaka obieramy ze skóry i oddzielamy od  kości,kroimy w kosteczkę z jarzyny zostawiamy marchewkę i kroimy na plasterki.
Rosół przecedzamy doprawiamy vegetą i pierzem,w 1/2L rosołu rozprowadzamy żelatynę i wlewamy do całości rosołu ciągle mieszając.
W salaterkach układamy kolejno
plasterek jajka
plasterek marchewki
łyżeczkę kukurydzy
dodajemy pokrojonego kurczaka i zalewamy rosołem
Pozostawiamy do wystygnięcia i wsadzamy na noc do lodówki
Smacznego!!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz