SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
12 plastrów szynki
12 plastrów sera żółtego
ulubione przyprawy
1 jajko
WYKONANIE:
Ciasto rozkładamy z papierem układamy szynke ser i posypujemy ulubionymi przyprawami.
Zawijamy jak roladę i kroimy kromeczki,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy 15-20min.w temp.200'C
SMACZNEGO!!!
uwielbiam ciasto francuskie na sposób wytrawny! :)
OdpowiedzUsuńubóstwiam!:) ja swoje robię jeszcze z pieczarkami:)
OdpowiedzUsuńPs. zapraszam do akcji "gotowanie za głosowanie" na moim blogu:)
Pyszności, też takie robię lub z serem i pieczarkami, a ciasto testowałam ostatnio w wersji light(np.z lidla), troszeczkę odchudzone:)
OdpowiedzUsuńDobrze wiedzieć że taka wersja ciasta light jest.Pozdrawiam
Usuń