środa, 23 stycznia 2013

Francuskie ślimaczki

Zapraszam na szybką przekąskę

SKŁADNIKI:
1 opakowanie ciasta francuskiego
12 plastrów szynki
12 plastrów sera żółtego
ulubione przyprawy
1 jajko

WYKONANIE:

Ciasto rozkładamy z papierem układamy szynke ser i posypujemy ulubionymi przyprawami.
Zawijamy jak roladę i kroimy kromeczki,układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem.Pieczemy 15-20min.w temp.200'C

SMACZNEGO!!!


4 komentarze:

  1. uwielbiam ciasto francuskie na sposób wytrawny! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ubóstwiam!:) ja swoje robię jeszcze z pieczarkami:)
    Ps. zapraszam do akcji "gotowanie za głosowanie" na moim blogu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszności, też takie robię lub z serem i pieczarkami, a ciasto testowałam ostatnio w wersji light(np.z lidla), troszeczkę odchudzone:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobrze wiedzieć że taka wersja ciasta light jest.Pozdrawiam

      Usuń