sobota, 26 stycznia 2013

Kurczak po Indyjsku

Proponuje kurczaka z przepisu mojego taty,potrawa bardzo aromatyczna ,sycąca i smaczna

SKŁADNIKI:
4 udka z kurczaka
1 op.fasolki szparagowej zielonej(mrożonej)
1 cebula
3 ząbki czosnku
1 koncentrat pomidorowy w słoiczku
1 szklanka bulionu drobiowego
6 łyżek oleju
szczypta cukru
sól
pieprz
po łyżeczce:
imbiru
curry
kurkumy

WYKONANIE:
Udka obsmażyć  na oleju z obu stron na złoty kolor
Na tym samym oleju poddusić fasolkę z cebulą i przyprawami kilka minut
Wymieszać przecier pomidorowy z bulionem i pokrojonym czosnkiem wlać do fasolki i wymieszać.
Do żaroodpornego naczynia przełożyć fasolkę i ułożyć na niej kurczaka zapiekać w piekarniku około 40min. w temp.180'
Podawać z ryżem lub ziemniakami
Smacznego!!



1 komentarz:

  1. Pyszny i syty obiadek, u mnie dziś również kurczak po indyjsku, tylko w wersji z ryżem(kuchnia lidla:)

    OdpowiedzUsuń