sobota, 1 czerwca 2013

Ciasto na maślance

Szybkie ciasto i bardzo smaczne,można zmieniać smak ciasta dodając różne smaki maślanki.Ja akurat dodałam brzoskwiniową i wyszło pysznie.
Polecam!!!

SKŁADNIKI:
3 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki maślanki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego(domowego)
10 dkg,roztopionej margaryny

WYKONANIE:
Jajka utrzeć z cukrem ,dodawać maślankę,roztopioną margarynę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,miksować do połączenia się składników.
Keksówkę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą,wlać ciasto i piec w 180'C około 45 min.
Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz