sobota, 9 lutego 2013

Moje Burito

Spontaniczne spotkanko ze znajomymi więc przydałoby się coś dobrego do jedzenia.
Po namowach męża postanowiłam że zrobię burito.
Danie okazało się strzałem w 10 bo smakowało wszystkim.

SKŁADNIKI:(na 12 porcji)
12 naleśników przepis tutaj
50dkg.mięsa mielonego
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka kukurydzy
1 puszka pomidorów bez skórki
3 ząbki czosnku
1 cebula
bazylia suszona
vegeta
chilii
SOS CZOSNKOWY:
6-8 ząbków czosnku
4 łyżki majonezu (u mnie kielecki)
4 łyżki jogurtu naturalnego
vegeta

WYKONANIE:
Mięso przesmażam na patelni bez dodatku tłuszczu dodaję przyprawy i smażę jeszcze jakieś 10-15min.
Pomidory blenderuję i dolewam do mięsa podduszam i na koniec dodaje odsączoną kukurydze i fasolę mieszam.
Farsz nakładam na ciepłe naleśniki(żeby nie pękały)i zawijam jak krokiety tylko nieco lużniej
Podsmażam na odrobinie oleju i podaje gorące z sosem czosnkowym.
SOS:
Czosnek,majonez ,jogurt i vegetę blenderuję na gładko 
Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz